субота, 15. октобар 2011.

Zaboravljeni NFL igrači - Rudi Johnson


Sećate li se Rudi Johnson-a ? Bivša superzvezda Bengals-a koji je činio dream-team napad zajedno sa Palmer-om, Ochocinco-m, Houshmandzadeh-om, Willie Anderson-om i ostalima neslavno je čini se završio NFL karijeru.

Iako je na listi slobodnih agenata, nije nigde igrao još od 2008. godine kada je sa Detroit Lions-ima imao jednu očajnu sezonu sa samo 237 istrčanih jardi i 3.1 jard po nošenju. Ni sezona pre te mu nije bila uspešna pošto je propustio dobar deo i imao samo 3 istrčana TD za samo 497 jardi i očajnih 2.9 po nošenju.

Iako je samo godinu dana pre toga imao status superzvezde (naravno sa pravom), očajne partije su naterale čelnike Bengals-a da otpuste svog startnog RB.

Dosta smo pričali o njegovim lošim danima, na redu je sada da kažemo po koju reč o njegovim boljim danima i periodu kada je važio za Top 5 RB u čitavoj ligi.

Draftovan je 2001. godine kao pik 4. runde drafta, ukupno 100-ti po redu od strane Sinsinatija. Prve dve sezone je presedeo na klupi i posmatrao sjajne partije legende NFL-a Corey Dillon-a koji je tada bio startni RB u Bengals-ima. Za te dve godine je imao samo 17 trčanja za 67 jardi bez postignutog TD, dok je Dillon tada trčao po 1200, 1400 jardi po sezoni i bio redovan Pro Bowl igrač.

Došla je i 2003. godina, u ovom slučaju prelomna za Johnson-a kada je Dillon ponovo bio starter, ali je imao problema sa povredom što je nateralo trenera da da šansu neiskusnom Johnson-u.

On je to na najbolji mogući način iskoristio i na 13 utakmica koliko je odigrao (na 5 bio starter u odsustvu Dillon-a) istrčao za 957 jardi iz samo 215 pokušaja (4.5 jarda po nošenju) i postigao impresivnih 9 tačdaunova bez i jednog fumble-a.

To je nateralo čelnike Bengals-a da trejduju Dillon-a u New England u zamenu za pika druge runde i daju punu minutažu sjajnom Johnson-u.

Rudi je tu šansu itekako iskoristio i u sledećoj sezoni postigao 12 tačdaunova uz čak 1454 jarde i tako sebi obezbedio Pro Bowl učešće, prvo i nažalost jedino u karijeri i postavio rekord franšize po broju istrčanih jardi u sezoni.

Sledeće godine je oborio sam svoj rekord za samo 4 jarde, dakle istrčao je 1458 i pomogao Bengals-ima da se domognu plejofa, prvog posle 15 godina. Da napomenem, postigao je opet 12 tačdaunova i u ovoj sezoni uz samo jedan fumble što je prosto neverovatno.

Sledeća sezona (2006) nije bila baš toliko blistava kao prethodna, ali je bila dovoljno dobra da ga svrsta u najbolje RB u ligi i posle 4 godine. Istrčao je ponovo za 12 tačdaunova, treći put uzastopno i prešao je 1309 jardi što je bilo sjajno, ali opet ne toliko kao prethodne godine. Utisak su pokvarili fumble-ovi kojih je bilo čak 6 i tako najavio krah koji je usledio sledeće sezone (pročitaj gore).

Rudi Johnson - statistika

Ako nikada niste imali priliku da gledate ovog vrsnog trkača, evo vam nekoliko video zapisa sa YouTube-a i sa sajta NFL.com pa uživajte:


Klikni ovde!





Нема коментара:

Постави коментар