недеља, 16. октобар 2011.

Zaboravljeni NFL Igrači - Lito Sheppard


Izabran kao 26. pik prve runde drafta 2002. godine, Lito Sheppard je jedini Pro Bowl kornerbek te generacije, iako su ispred njega bili izabrani Quentin Jammer i Phillip Buchanon, a ta godina drafta dala je i još neke sjajne kornerbekove poput Sheldon Brown-a, Travis Fisher-a i André Goodman-a.

U svojoj prvoj NFL sezoni nije uspeo da se probije u startnu postavu pored tada Pro Bowl dua Troy Vincent-a (inače jednog od najboljih CB u istoriji NFL-a) i Bobby Taylor-a , pa je imao solidan učinak od 12 utakmica bez starta uz samo 13 teklova.

Sledeće godine je dobio šansu usled povrede Taylor-a koji je propustio veći deo sezone, pa je tako mladi Lito imao sjajnu priliku da se dokaže. Odigrao je svih 16 utakmica, od toga na 9 bio starter i imao izvanredne brojke u vidu čak 18 skrenutih pasova, dakle 18 puta se našao ispred WR i pre njega izbio tu loptu. Te godine je Filadelfija uspela da se domogne finala konferencije, gde su izgubili od Karoline.

2004. godina je najbolja i prelomna godina u karijeri ovog momka koja mu je dala status superzvezde i jednog od najboljih kornerbekova lige. Malo li je reći da je bio jedan od najzaslužnijih u pohodu Filadelfije do skora 13-3 i do konferencijske titule, gde su na kraju i zaustavljeni, pošto su savladani u Super Bowl-u od moćnog Tom Brady-a i njegovih Patriots-a.

Sheppard je u ovoj sezoni bio fenomenalan sa 5 presečenih lopti, od toga 2 vraćene za TD. Bio je starter na svih 15 utakmica koliko je odigrao u regularnom delu sezone i naravno da je tada i usledio poziv na Pro Bowl.

Sledeća sezona je bila očajna kako za Sheppard-a, tako i za čitav tim NFC šampiona, pošto su završili sa rekordom 6-10 i punom bolnicom koliko su imali povređenih igrača. Sheppard je bio jedan od njih i propustio je 6 utakmica te sezone.

Ipak, 2006. se vratio još jači i zabeležio je 13 nastupa na kojima je uspeo da preseče čak 6 lopti što mu je i dan-danas rekord karijere. Od toga je jednu uspeo da vrati za TD, ukupno treći u karijeri i tako postao jedini NFL igrač koji je 2 puta vratio presečenu loptu od 100+ jardi za TD. Zanimljivo je da je oba dva puta to izveo protiv Dallas Cowboys-a. Naravno, pozvan je na Pro Bowl utakmicu drugi put u karijeri.

To su bile, čini se, poslednje dobre partije ovog momka. Sledećih sezona je stalno imao problema sa povredama, a to je primoralo upravu Eagles-a da potraži novog kornerbeka, naravno svi znamo da su doveli Asante Samuel-a iz rivalskih Patriots-a. Samuel je istisnuo Sheppard-a iz startne postave, te je ovaj morao sebi da potraži novi klub.

2009. je 28-godišnji Sheppard trejdovan u Jets-e, u zamenu za pika pete runde, ali i tu su ga pratile povrede, pa je na samo 9 utakmica bio starter i presekao je skromu jednu loptu. To je nateralo upravu Njujorčana da ga otpuste u martu 2010., ali je Lito naravno ubrzo potpisao za Minesotu.

To mu je bio jedan od lošijih poteza u karijeri, pošto u Vikings-ima nije bilo mesta za njega i bio je starter na samo 2 utakmice, bez presečene lopte i sa samo 17 tackle-ova.

Sheppard nije odigrao NFL meč skoro dve godine i čini se da je njegova karijera završena. Trenirao je sa Oakland Raiders-ima ove predsezone, ali je otpušten iz trening kampa posle samo nedelju dana, verovatno zbog fizičke spreme.

Sheppard je inače veoma snažan igrač sa 88 kilograma, iako je visok samo 178 cm. Njemu visina nije predstavljala problem, pošto ima sjajan odraz, a i poseduje izuzetnu brzinu da se nosi sa najbržim WR u ligi.

Lito Sheppard - Statistika

Evo nekoliko video klipova, čisto da se uverite kakav je igrač Lito Sheppard:

Klikni ovde!


Нема коментара:

Постави коментар