понедељак, 17. октобар 2011.

Tandem budućnosti: Dalton - Green


Posle poražavajuće 2010. godine kada su Bengals-i završili sa skorom 4-12 sa čak 395 primljenih poena, njihovi navijači su u jednom trenutku sigurno pomislili: ''Idemo ponovo!''. Naime, Sinsinati ne važi za jedan od stabilnijih klubova u NFL ligi kroz istoriju, pošto imaju imaju jako loš odnos pobeda i poraza 289-374-2. Nikada nisu osvojili Super Bowl, iako su se dva puta našli u finalu (1982. i 1989.) i plejof skor im je 5-9.

Skorašnju istoriju kluba ne pamte po dobrom, pošto su se u prethodnih 20 i kusur godina samo dva puta našli u plejofu. Naravno, za ta dva plasmana su zaslužni prvenstveno Carson Palmer i Chad Ochocinco koji inače važe za legende kluba.

Sada kada je Ochocinco napustio klub posle 10 provedenih sezona u njemu, Palmer je zatražio da bude trejdovan i verovatno više neće zabeležiti ni jedan nastup, teško je bilo naći pravu zamenu za ova dva igrača.

Ipak, potpuno neočekivano, izgleda da su im molitve uslišene. Svi smo znali da će Bengals-i imati pravo da biraju 4. pika sa ovogodišnjeg drafta i da će izabrati najtalentovanijeg WR u generaciji A.J. Green-a.

Međutim, Green je jako čudno počeo svoju NFL karijeru. Na prvoj utakmici protiv Klivlenda je imao samo jedno hvatanje i to za TD od čak 41 jard koji je ispostaviće se na kraju, odlučio utakmicu. Pas mu je uputio rezervni QB Bengals-a Bruce Gradkowski.

Svi smo pretpostavljali da će Green imati dobru NFL karijeru, ali samo kada bi uz sebe imao dobrog kvoterbeka. Niko nije mogao ni da zamisli da će taj kvoterbek biti 23-godišnji Andy Dalton, inače 35. pik ovogodišnjeg drafta.

Dalton je imao sjajnu karijeru na TCU koledžu, prethodne sezone ih je doveo do pobede na Rose Bowl-u, što mu je inače bila poslednja utakmica u koledž fudbalu.

Kada je došao u Sinsinati, prepoznali su njegov talenat i bio je starter na sve 4 predsezonske utakmice. Bengals-i su imali skor 1-3, uz očajne igre mladog kvoterbeka sa samo jednim TD pasom uz 3 presečene lopte, 2 fumble-a i QB rejting 59.6.

Navijači Bengals-a naravno nisu bili oduševljeni njegovim igrama, ali od kako je počela sezona sve se promenilo.

Trenutan skor Sinsinatija je 4-2 uz tri vezane pobede, dakle već su stigli do te 4 pobede koje su imali prethodne čitave sezone. Andy Dalton ima već preko 1300 bačenih jardi uz 7 tačdaunova pasom i 1 istrčan, dok je A.J. Green trenutno jedan od najboljih WR lige i čak dobar kandidat za Pro Bowl utakmicu uz 29 hvatanja (28 na prethodnih 5 utakmica) i 4 tačdauna. Dva puta je prešao brojku od 100+ jardi na utakmici (protiv Denvera 124, protiv Bafala 118).

Najvažnije je da su njih dvojica pokazali pobednički mentalitet, vrlo je teško ući u plejof pored Pitsburga ili Baltimora koji su sa njima u diviziji, ali...ko zna šta će se dešavati u budućnosti.

Dalton-Green tandem bi mogao da postane novi Palmer-Ochocinco duo, ako ovako nastave možda ih čak i nadmaše.








Нема коментара:

Постави коментар