недеља, 23. октобар 2011.

Zaboravljeni NFL Igrači - Larry Johnson


Udarna igla u napadu Kansas City Chiefs-a 2005. i 2006. godine Larry Johnson imao je potencijal da postane jedan od najboljih igrača u istoriji tog kluba, pa čak i čitavog NFL-a.
Brzina, snaga, pokretljivost - sve je to posedovao sjajni Johnson koji je bio dobar kandidat za MVP nagradu u te dve sezone, ali imao je tu nesreću da igra u isto vreme kao i LeDainian Tomlinson, RB najljućeg rivala - San Diego Chargers-a.
Da je Johnson imao snagu, dokazuje činjenica da je u srednjoj školi igrao i kao defanzivni linijaš i zabeležio čak 7 sack-ova.
Imao je neverovatnu koledž karijeru na Penn St. gde je oborio sve moguće rekorde, trčao je protiv Indijane za rekordnih 327 jardi. U svojoj poslednjoj sezoni na koledžu je istrčao za preko 2000 jardi, postigao je 20 tačdaunova i beležio čak 8.0 jardi po trčanju, što bi bio rekord NCAA, ali su mu se nažalost računale i igre  iz Bowl utakmica gde mu je statistika pala na 7.8 po meču.
Došao je u NFL 2003. godine kao 27. pik prve runde, gde je samo mogao da posmatra nastupe Priest Holmes-a koji je te sezone postavio rekord NFL-a sa 27 tačdaunova.
Mladi Johnson je uspeo da odigra 6 utakmica i istrči za 85 jardi i samo jedan tačdaun.
Međutim, već sledeće sezone Holmes se povredio, iako je na polusezoni imao sjajnih 14 postignutih tačdaunova, Johnson je dobio priliku da se dokaže.
On je to naravno uspeo sa 9 postignutih tačdaunova od 11. do 16. kola. Imao je i 2 tačdauna hvatanjem, a na poslednjih 5 utakmica u sezoni je beležio po 2 tačdauna na svakom meču.
2005. je Priest Holmes napunio 32 godine, bio je starter sve do novembra kada se povredio i došao je red na Johnson-a.
Narednih 9 utakmica je postavljen za startera i na svakoj je istrčao preko 100 jardi. Protiv Hjustona i Sinsinatija je istrčao i preko 200 i sezonu je završio sa impresivnih 20 tačdaunova trčanjem i jednim hvatanjem. Ne zaboravite, bio je starter na samo 9 utakmica i na poslednjih 7 utakmica u sezoni postigao je 14 tačdaunova.
Naravno, dobio je poziv na Pro Bowl kao što je i logično.
Pošto se Priest Holmes penzionisao, sav teret je pao na Johnson-a koji je u sledećoj sezoni dobio čak 416 puta da nosi loptu što je bio novi NFL rekord koji i dan-danas stoji i sezonu je završio sa 1789 jardi (oboren rekord kluba koji je sam postavio prethodne sezone) i 17 tačdaunova. Od 16 utakmica, na 11 je uspeo da istrči preko 100 jardi.
Kao što to obično i biva, Johnson je poleteo visoko, smatrao sebe najboljim i tražio je novi ugovor od kluba. Nekako su uspeli da se dogovore, i on je u tom trenutku bio najplaćeniji RB lige. Imao je dosta problema van terena sa zakonom, pošto je čak 4 puta bio uhapšen zbog agresivnog ponašanja, kako kažu pretio je pištoljem svojoj devojci, potukao se u klubu i još 100 čuda radio.
2007. se povredio na polusezoni i tada je njegova karijera krenula nizbrdo. Od tada, pa sve do danas uspeo je istrči za samo 8 tačdaunova.
Bio je kažnjavan od strane uprave zbog nediscipline, nije želeo da se pojavljuje na treninzima, visio je na twitter-u (čak je i zbog toga bio kažnjavan) i bio je u velikoj svađi sa trenerom.
Od 2009. je promenio 3 kluba (Sinsinati, Vašington i Majami), nije uspeo da postigne ni jedan jedini tačdaun.
Ove sezone je za Dolphins-e istrčao za 2 jarda iz jednog pokušaja i odmah posle te utakmice je otpušten.
Zaista šteta za ovog momka, izgleda da neće nastaviti svoju karijeru pošto sad već ima 32 godine i teško da će ga koji klub angažovati, prvenstveno zbog njegovog ponašanja.

Larry Johnson - Statistika


Ako imate vremena, pogledajte ova dva videa, Larry Johnson iz sezona 2005. i 2006.:




Нема коментара:

Постави коментар