петак, 21. октобар 2011.

Igrači na koje treba obratiti pažnju u 7.kolu

Posle dosta burne nedelje, konačno možemo u potpunosti da se posvetimo fudbalu bez brige da li će neki igrači naših omiljenih klubova biti trejdovani.
Svi se slažu da je Ouklend platio skupu cenu, kao i Denver koji je praktično besplatno poslao verovatno najboljeg WR lige od prošle sezone u Sent Luis.
Napravio sam listu od 5 igrača na koje treba obratiti pažnju u sledećem kolu i u koje će sve oči biti uprte:

5. John Beck (Washington Redskins)


U ekipi Redskins-a blago rečeno vlada haos. Rex Grossman je na prethodnoj utakmici bacio 4 presečene lopte, što je primoralo Mike Shanahan-a da za startnog QB postavi John Beck-a. 
Setite se kako je Vašington sjajno počeo sezonu, međutim u prethodnoj utakmici nisu mogli da se sastave i sada imaju skor 3-2. To je sasvim dobar skor i daleko je od toga da je sezona izgubljena, a stari lisac Shanahan sigurno zna šta radi kada se odlučio da mu Beck bude starter u ovako bitnom trenutku kada se sezona čini se prelama.


4. Brandon Lloyd (Saint Louis Rams)


Nova karika u fazi napada Rams-a je čini se poklon koji je pao sa neba za ovu franšizu. Brandon Lloyd je prošle sezone imao neke impresivne brojke i bio jedan od najboljih WR lige sa najviše uhvaćenih jardi. 

Ove sezone nije toliko impresivan, da li je njegova greška ili ne...sami procenite. Rekao bih da nije njegova greška pošto su ka Lloyd-u u Denveru ove sezone bačene samo 32 lopte. To naravno nije dovoljno za takvog hvatača, poređenja radi ka Wes Welker-u je bačeno 79 lopti, ka Megatron-u 54.
Pošto Rams-i ne mogu da se pohvale kvalitetnim WR, Lloyd im je sjajno pojačanje, a i mladi Bradford će imati priliku da se dokaže i zabeleži prvu pobedu u ovoj sezoni. Neće im biti lako pošto gostuju Dallas-u.

3. Christian Ponder (Minnesota Vikings)

Donovan McNabb-a su očigledno stigle godine i prosto je bio nemoćan protiv Bears-a u prošloj utakmici koju je Minesota ubedljivo izgubila. Ponder je bio njegova zamena u drugom poluvremenu i svojim solidnim nastupom zaradio mesto startera za sledeću utakmicu. 

Ali, sledeću utakmicu igraju protiv najvećih rivala i trenutno najbolje ekipe lige i verovatno najboljeg QB Aaron Rodgers-a i njegovih Packers-a.
Ponder bi u ovoj utakmici mogao da postane pukovnik ili pokojnik. Trećeg nema.
Ukoliko zabeleže pobedu, Ponder će sigurno biti starter do kraja sezone i sebi će ''kupiti'' kredita kod trenera Leslie Frazier-a. Ukoliko bude odigrao loše i Minesota izgubi, mogli bi vrlo brzo videti McNabb-a ponovo na terenu.

2. Tim Tebow (Denver Broncos)

Saga Tebow nikako da se završi. Američki mediji takvi kakvi su, od svega prave veliku frku, tako je i sa Tim Tebow-om. Već nedeljama, ako ne i mesecima unazad se svaki dan njegovo ime provlači kroz novine, zabavne emisije, vesti...Mislim da su preterali.

Tebow je sigurno jedan od najbržih QB lige. Ove sezone je na 3 utakmice ulazio nekoliko puta na teren, 10 puta je bacio loptu, a čak 7 puta pokušao da trči. Istina, radi on to veoma uspešno, ali po mom mišljenju tako ne izgleda QB franšize koji bi mogao da im donese titule.
Videćemo kako će to sve to da izgleda još u nedelju, svakako da će dati novu dimenziju Denverovom napadu, protiv Majamija bi mogao da se naigra ukoliko Dolphins-i budu raspoloženi kao u ponedeljak protiv Jets-a.

1. Carson Palmer (Oakland Raiders)

Prvo da razjasnimo nešto. Nisam Palmer-a stavio na mesto broj 1 zato što sam navijač Raiders-a ili nešto slično. Kada pišem tekstove, trudim se da budem što objektivniji, ali ne vidim koga neće interesovati da odgleda ovu utakmicu i vidi da li je Palmer onaj stari, ili neki novi koji će biti pojeden na terenu.

Mislim kao i 99,9% ljudi na svetu (taj 0,01% je Hue Jackson) da smo skupu cenu platili za ovog momka. Pa dobro, ne može se baš ni nazvati momkom, pošto je napunio 31 godinu, u decembru će duvati i 32 svećice. Dakle, igrač koji će u najboljem scenariju igrati još 3-6 godina je zamenjen za dva pika prve runde, potencijalne superzvezde i igrače koji bi ekipu mogli nositi narednih 15 godina.
Neću previše pričati o ovom trejdu, svakako da Palmer-u želim sve najbolje.
Biće zanimljivo videti ga da li ima i dalje jednu od najboljih ruku u ligi posle skoro godinu dana posta od kako je bacio prethodan pas na meču.

Нема коментара:

Постави коментар