недеља, 13. новембар 2011.

Top 10 najboljih ofanzivnih igrača 2000-2010

Svi vole ovakve liste, ova se odnosi isključivo na dostignuća igrača u prethodnoj deceniji, na primer ne bih mogao da ubacim Jerry Rice-a u ovu listu iako je igrao u prethodnoj deceniji, a imao je ''samo'' 15-20 tačdaunova za to vreme. Imam zaista mnogo igrača na umu, verovatno sam neke i zaboravio, ali na ''prvu loptu'' moja lista izgleda ovako:

10. Drew Brees (San Diego Chargers; New Orleans Saints) QB

5 puta Pro Bowl igrač u prethodnoj deceniji, doveo New Orleans do titule, konstantno baca 4000+ jardi i 30+ tačdaunova po sezoni. Sasvim zasluženo se nalazi na ovoj listi. Kada bih počeo da nabrajam rekorde koje je postavio, trebalo bi mi pola sata kucanja.




9. Torry Holt (St. Louis Rams) WR

7 puta Pro Bowl igrač, postigao 74 tačdauna u karijeri od toga 68 u periodu 2000-2008 i jako dugo bio u top 3 WR u ligi. Imao je dve sezone sa 100+ jardi hvatanjem u proseku po utakmici i čak 6 sezona sa 90+ uhvaćenih lopti. Zver u svakom pogledu, jedan od najboljih igrača u istoriji Rams-a.



8. Antonio Gates (San Diego Chargers) TE

Jedan od najkompletnijih TE-ova ikada u istoriji ove igre i čovek koji je postavio nove standarde i otvorio vrata modernim TE-ovima kakve danas viđamo sve češće. Dakle, visok, snažan, brz, što bi se reklo košarkaških dimenzija i glavna karika u napadu San Diego-a. 7 puta Pro Bowl igrač do sada, verovatno će zaraditi još koji poziv, ali definitivno momak protiv koga ne želite da igrate.



7. Terrell Owens (San Francisco 49ers, Philadelphia Eagles, Dallas Cowboys, Buffalo Bills, Cincinnati Bengals) WR

Jedan od najkontroverznijih igrača ikad, zato je i promenio toliko klubova, ali gde god je igrao bio je glavni igrač i udarna igla tog napada. 7 puta je u prethodnoj deceniji imao 10+ tačdaunova, ukupno 8 puta ako računamo i '90-te. 8 puta je imao 1000+ uhvaćenih jardi od 2000-2010 i svakako je jedan od najtalentovanijih igrača ikad. Hall of fame mu ne gine.

6. Randy Moss (Minnesota Vikings, Oakland Raiders, New England Patriots) WR

Kada već govorimo o ''nestašnim'' igračima, nikako ne smemo izostaviti inače mog omiljenog WR, Randy Moss-a. 10 puta je išao preko 1000 jardi u sezoni, 9 puta imao 10+ tačdaunova, drži jedan od najneverovatnijih rekorda u vidu 23 tačdauna u sezoni, i trenutno se ni ne nazire igrač koji bi taj rekord mogao da obori (osim možda Megatrona, ali jako teško). Jako mekane ruke, sjajan osećaj za hvatanje, neverovatni brzina i odraz, sve su bile osobine jednog od najboljih WR ikad.



5. Marvin Harrison (Indianapolis Colts) WR

Šta tek reći o ovom čoveku? Odakle da počnem? Omiljena meta Peyton Manning-a Marvin Harrison drži jako puno NFL rekorda, jedan od njih je 143 uhvaćene lopte u sezoni. Ako vam matematika nije jača strana, to je skoro 10 uhvaćenih lopti u proseku po utakmici. Vezao je 8 uzastopnih sezona sa 10+ tačdaunova, u svakoj je imao i preko 1000 jardi. Drži bezbroj rekorda i možemo ga nazvati najboljim WR u prethodnoj deceniji.

4. Tony Gonzales (Kansas City Chiefs, Atlanta Falcons) TE

11 puta Pro Bowl igrač, diskutabilno najbolji TE ikad. Tony Gonzales se može pohvaliti da je drugi najbolji hvatač u istoriji NFL lige iza Jerry Rice-a sa preko 1100 uhvaćenih lopti. Ima čak 4 sezone sa 1000+ uhvaćenih jardi što je za njegovu poziciju nekada bilo nezamislivo. Poseduje sve moguće najbolje osobine, jednostavno ne bih ni da trošim previše reči na njega, dovoljno je samo reći - Tony Gonzales i svi već znaju o kakvoj legendi se radi i šta je on uradio za ovaj sport.

3. LaDainian Tomlinson (San Diego Chargers, New York Jets) RB

Dosta sam se dvoumio da li da ga stavim na drugo mesto ove liste, ali ipak nisam, čisto iz razloga što ovaj momak nema ni jednu titulu. Eto, nije mi baš neki razlog, ali mišljenja sam da ovom čoveku treba da se podigne statua, da se odmah uvede u Hall of fame, ne vidim zašto bi čekali pošto je on najkompletniji RB koji je ikada kročio na teren. Samo ću vam reći osnovnu statistiku pa sami procenite:
145 tačdaunova trčanjem, 13533 jardi trčanjem, 605 uhvaćenih lopti, 4613 jardi hvatanjem, 16 tačdaunova hvatanjem, 7 tačdaunova pasom bez presečene lopte uz QB rejting 146.9.
Stvarno ne znam da li treba još nešto da napišem posle ovoga, još davno je postao moj omiljeni igrač, iako ne gajim ljubav prema San Diego Chargers-ima, ali L.T. je najbolji RB 21. veka definitivno bez ikakve konkurencije i drži rekord od 28 istrčanih tačdaunova u sezoni.



2. Tom Brady (New England Patriots) QB

Najpoznatiji NFL igrač Tom Brady tu titulu zaslužio je prvenstveno zbog svojih igara. 3 Super Bowl titule, 2 MVP naslova, rekord od 50 tačdaunova u regularnom delu sezone, predvodnik jednog od najboljih napada u istoriji fudbala...Do sutra bih mogao da nabrajam, jednostavno Tom Brady je među 20 najboljih igrača u istoriji ovog sporta. Šta ga čini tako posebnim? Mozak. Čita odbranu protivnika kao knjigu, ima neverovatnu ruku, i od nekih manje poznatih igrača pravi superzvezde. 2 minute drill je magistrirao i po njegovim igrama u poslednjim četvrtinama bi se mogla napisati jako, jako debela knjiga. Nije brzonog, to mu je verovatno jedina mana, ali zato to sve nadoknađuje laserski preciznim pasovima ponekad čak i između 3-4 igrača.

1. Peyton Manning (Indianapolis Colts) QB

Nije mi ni najmanje teško bilo odrediti ko će da zauzme broj 1 na ovoj listi. Peyton drži toliko rekorda da ni sam ne može da ih nabroji, za većinu verovatno čak ni ne zna. Koliko je važan za ekipu Colts-a najbolje pokazuje ova sezona, pre samo par godina su bili šampioni, ove godine sa dosta sličnim timom imaju skor 0-9, u prvih 9 utakmica u kojima Manning nije prisustvovao u prethodnih 13 godina. 11 puta je bacao 4000+ jardi, u svih 13 sezona 26+ tačdaunova, sve to uz 65% kompletiranih pasova. Kao što sam napomenuo, osvojili su titulu, tako da mu sada niko ništa ne može ni pisnuti da bi mu neosvajanje titule bila mrlja u karijeri (nešto slično kao što se priča o LeBron James-u u košarci). 4 MVP naslova su najviše u istoriji ovog sporta i kada se spominju najbolji igrači u istoriji NFL lige, Peyton je među prvima u toj raspravi.

Нема коментара:

Постави коментар